domingo, 20 de mayo de 2012





Guió
Segrest
(Una habitació de color blanc, en que hi ha dos homes, un està mirant per la finestra i un altre esta assegut al llit mirant la televisió.)


Terrorista 1: (assegut al llit) Molta protecció, però no ens han fet cas. I ara el temps s’acaba.
Terrorista 2: (Mirant per la finestra, es gira per mirar al terrorista) Realment el pelarem?
Terrorista 1: No, el convidarem a un vermut. Em d’acabar amb aquesta injustícia tant duradora. Hem d’acabar amb aquest putus peatges de Catalunya.
Terrorista 2: Només dic que potser hauríem d’allargar el termini, hem intentat espantar a la societat i no ha funcionat. És inútil matar-lo.
Terrorista 1: Tu ets imbecil?  Em dit que ho faríem, i ho farem fins el final. O es que potser t’has acollonit.
Terrorista 2: No, no, però només dic que no em vull tacar les mans inútilment. 
Terrorista 1: (S’aixeca) D’aquí dos minuts et vull davant de la porta, entrem el matem, i tu hi poses un parell de collons. 
(El Terrorista 2 s’asseu, mira l’hora al movil, i després apaga la televisió.)
Terrorista 1: Falta un minut, preparat d’una puta vegada! No vull fer tard.
Terrorista 2: Si, m’ha quedat clar ostia! (S’aixeca) Només et vull fer recapacitar d’això que anem a fer. És molt fort!
Terrorista 1: Si ostia. Només es tracta de pelar a un tio!
Terrorista 2: No, no només es tracta de pelar un tio, aquesta decisió és enorme, es tracta d’acabar amb la vida d’una persona!
(El terrorista 1 es treu una pistola i l’apunta)
Terrorista1: M’estàs tocant els ous ja! Vina aquí i acabem aquest assumpte d’una vegada.
(Tots dos van cap a la porta, de cop el terrorista 2 apunta al 1)
Terrorista 2: Aturat malfactor, quedes detingut per intent d’assassinat, donam la pistola!
(Es descobreix que el terrorista 2 és un policia infiltrat, el terrorista 2 es gira per donar-li la pistola, però de cop l’empeny i tots dos disparen, es fa un fosc.) 


Guió literari


Una habitació de color blanc, en que hi ha dos homes, un està mirant per la finestra i un altre esta assegut al llit mirant la televisió. El Terrorista 1 observa la televisió i de sobte diu -Molta protecció, però no ens han fet cas. I ara el temps s’acaba.- El terrorista 2 es gira el mira i contesta-Realment el pelarem?-. El terrorista 1 sembla burlar-se del terrorista 2 al dir -No, el convidarem a un vermut. Em d’acabar amb aquesta injustícia tant duradora. Hem d’acabar amb aquest putus peatges de Catalunya.- El terrorista 2 es comença a posar nerviós i contesta precipitadament -Només dic que potser hauríem d’allargar el termini, hem intentat espantar a la societat i no ha funcionat. És inútil matar-lo.- El terrorista 1 s’estranya d’aquesta afirmació i l’hi comença a pujar la mosca al nas. Una mica impacient dona resposta dient -Tu ets imbecil?  Em dit que ho faríem, i ho farem fins el final. O es que potser t’has acollonit.- El Terrorista 2 cada cop més nerviós segueix la conversa -No, no, però només dic que no em vull tacar les mans inútilment.- El Terrorista 1 s’aixeca i emprenyat contesta al Terrorista 2 - D’aquí dos minuts et vull davant de la porta, entrem el matem, i tu hi poses un parell de collons.- El Terrorista 2, ja no sap per on sortir-ne, s’asseu al llit mira l’hora al movil, i tot seguit apaga la televisió. El Terrorista 1 observa els fet i remuga -Falta un minut, preparat d’una puta vegada! No vull fer tard.- El Terrorista 2 enutjat contesta -Si, m’ha quedat clar ostia!-  s’aixeca emprenyat i segueix la conversa -Només et vull fer recapacitar d’això que anem a fer. És molt fort!-. El Terrorista 1 cada cop està més nerviós i contesta -Si ostia. Només es tracta de pelar a un tio!- però el terrorista 2 contesta alteradament -No, no només es tracta de pelar un tio, aquesta decisió és enorme, es tracta d’acabar amb la vida d’una persona!-. El Terrorista 1 es treu una pistola i apunta al Terrorista 2 el qual està molt nerviós quan escolta les paraules  -M’estàs tocant els ous ja! Vina aquí i acabem aquest assumpte d’una vegada!-. El Terrorista 2 accepta i tots dos es dirigeixen a la porta. L’obren i de sobte el Terrorista 2 que està al darrera apunta al terrorista 1 i diu -Aturat malfactor, quedes detingut per intent d’assassinat, donam la pistola!- El Terrorista 1 es gira per donar-li la pistola, però en el moment just empeny al Terrorista 2, que sembla ser que és un policia infiltrat, i tots dos disparen les seves armes, l’un contra l’altre. Es fa un fosc, i el curt arriba al seu final.


Guió tècnic:

(Una habitació de color blanc, en que hi ha dos homes, un està mirant per la finestra i un altre esta assegut al llit mirant la televisió. Il·luminació natural i artificial. Llum de tarda que entra per les finestres i llum al sostre de l’habitació.)
Pla 1.- Càmera a mà, primer pla, Terrorista 2 mira per la finestra, nerviós.

Pla 2.- Càmera en trípode, pla mig, Terrorista 1: (assegut al llit) Molta protecció, però no ens han fet cas. I ara el temps s’acaba.

Pla 3.- Càmera en mà, primer pla, Terrorista 2: (Mirant per la finestra, es gira per mirar al terrorista) Realment el pelarem?

Pla 4.- Càmera en trípode, pla americà, Terrorista 1: No, el convidarem a un vermut. Em d’acabar amb aquesta injustícia tant duradora. Hem d’acabar amb aquest putus peatges de Catalunya.
Terrorista 2: Només dic que potser hauríem d’allargar el termini, hem intentat espantar a la societat i no ha funcionat. És inútil matar-lo.
Terrorista 1: Tu ets imbecil?  Em dit que ho faríem, i ho farem fins el final. O es que potser t’has acollonit.
Terrorista 2: No, no, però només dic que no em vull tacar les mans inútilment.
Terrorista 1: (S’aixeca) D’aquí dos minuts et vull davant de la porta, entrem el matem, i tu hi poses un parell de collons.
 
Pla 5.- Càmera en mà, pla detall (mòbil),

Pla 6.- El Terrorista 2 s’asseu, mira l’hora al mòbil, i després apaga la televisió, Terrorista 1: Falta un minut, preparat d’una puta vegada! No vull fer tard.
Terrorista 2: Si, m’ha quedat clar ostia! (S’aixeca)

Pla 7.- Càmera en mà, pla americà, Terrorista 2: Només et vull fer recapacitar d’això que anem a fer. És molt fort!
Terrorista 1: Si ostia. Només es tracta de pelar a un tio!
Terrorista 2: No, no només es tracta de pelar un tio, aquesta decisió és enorme, es tracta d’acabar amb la vida d’una persona!
(El terrorista 1 es treu una pistola i l’apunta)
Terrorista 1: M’estàs tocant els ous ja! Vine aquí i acabem aquest assumpte d’una vegada.
(Tots dos van cap a la porta)

Pla 8.- Càmera en trípode, pla americà, s’obre una porta que dóna a un passadís il·luminat amb llum artificial, el Terrorista 1 va al davant, i el Terrorista 2 gairebé no es veu darrere seu, quan aixeca una pistola, Terrorista 2: Aturat malfactor, quedes detingut per intent d’assassinat,tot el que diguis podrà ser utilitzat en contra teu, dóna’m la pistola!
(Es descobreix que el terrorista 2 és un policia infiltrat, el terrorista 2 es gira per donar-li la pistola, però de cop l’empeny)

Pla 9.- Càmera en mà, pla americà, el Terrorista 1 empeny al Terrorista 2 contra el llit, ambdós s’apunten, el pla passa a negre i se senten tres trets de pistola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario