martes, 15 de mayo de 2012


Fitxa tècnica
Títol: Un cuento chino
Nacionalitat: Argentina
Director: Sebastián Borensztein
Actors:  
Ricardo Darín (Roberto),
Huang Sheng Huang (Jun Quian), 
Muriel Santa Ana (Mari),
Productors: Ferardo Herrero, Juan Pablo Buscarini, Pablo Bossi i Isabel García Peralta
Duració: 90 min
Data de realització: 24 de Maig de 2011
Argument:
Roberto és una persona rutinària i solitària. Tot això canvia quan un xinès entra a la seva vida i li trastoca les seves seqüències quotidianes. L’odissea de trobar els seus parents fa que al final valori més les persones i acabi trobant un sentit positiu a la vida, ajuntant-se amb Mari.  
Personatges:
Roberto: Maniàtic de l’ordre i solitari, traumatitzat per la seva experiència a la guerra de les Malvines, li costa molt deixar-se estimar per l’única persona a qui l’importa, Mari.
Jun Quian: Noi xinès desencadenant del canvi de pensament de Roberto. Gairebé no sap on és i en principi només cerca el seu tiet, però l’amistat i el treball que li ofereix a Roberto el fan guanyar-se l’afecte del públic i dels personatges.
Mari: Dona sensible que véu el patiment que amaga Roberto sobre el seu rictus seriós i que està enamorada d’ell. Al final de la pel·lícula, acaba triomfant l’amor.
Opinió:
Tot i que de vegades busca el riure fàcil, és una pel·lícula entretinguda i agradable de veure que ens dóna el missatge que la vida val la pena viure-la ja que tot té un sentit. Estiguem o no d’acord amb aquesta afirmació, una gran interpretació (menció especial a Darín),  una fotografia molt cuidada i una construcció profunda del protagonista fan d’aquesta pel·lícula una obra recomanable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario